Jégpalota (Notre Dame mintájára) Szlovákia kirándulás – miskolci indulással

Jégpalota Szlovákia - miskolci indulással

Tarajkán 5 éve minden évben elkészítik egy- egy gyönyörű építmény mását. 2019-ben a választás a Notre Dame-ra esett, de volt már a Sagrada Familia és a Szent Péter Bazilika is. A jégkatedrálison számos szobrász dolgozott, magyarokat is beleértve.

Program:
Indulás reggel 6.00 órakor Miskolcról, a Centrum melletti kavicsos parkolóból.
Először Lőcse felé kanyarodunk. Lőcse (Levoča) a Felvidék legszebb kisvárosai közé tartozik, szinte hiánytalanul fennmaradt középkori városfal öleli körbe gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. A hajdani Szepes vármegye egykori székhelyének legfőbb látnivalója a legértékesebb gótikus szárnyas oltárok tárháza a Szent Jakab-templom. A város főterét Szlovákia legszebb terei közt tartják számon, a gótikus templom mellett álló csodaszép gótikus városháza a város szimbóluma.Ezután Ótátrafüredre utazunk, ahonnan siklóvasúttal utazunk fel az 1272 m Tarajkára. Itt megcsodálhatjuk a jégkatedrálist, melynek témája idén a párizsi Notre Dame. A templom 1800 darab jégtömb felhasználásával készül, melynek együttes tömege 225 tonna. A kupola magassága 25 méter. A jégbazilika belső terét rengeteg jégszobor alkotja. A jégpalota nem csupán turisztikai látványosság, lánykéréseket, esküvőket és koncerteket is tartanak itt. Miután megcsodáltuk a jégkatedrálist, számos étterembe beülhetünk egy kicsit felmelegedni, és megkóstolhatjuk a szlovákok specialitását, a juhtúrós sztrapacskát.
A nap zárásaként Poprádon vásárlási lehetőséget biztosítunk egy nagy poprádi szupermarketben. 17.30 óra körül indulunk haza, érkezés Miskolcra a forgalomtól, útviszonyoktól függően az esti órákban.


Részvételi díj: 8.400.-Ft/fő miskolci indulással,
mely tartalmazza (min. 40 fő esetén) az utazás és az idegenvezetés költségét. Nem tartalmazza a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját. Csoportos BBP biztosítás díja 430.-Ft/fő/napBelépők: (az árak tájékoztató jellegűek)
Tarajka sikló: felnőtt 11 euró, diák 8 euró
Tarajka Jégpalota: ingyenes

Esemény / Programötlet feltöltés

Van egy eseményed ? Vagy egy jó program lehetőséget kínálsz? Töltsd fel ingyen weboldalunkra itt:
Eseményfeltöltés>>

Rólunk

Borsod Abaúj Zemplén megye és környéke szórakozási és kikapcsolódási lehetőségei között válogathatsz nálunk. Célunk olyan ötletekkel előrukkolni amelyek könnyen és gyorsan elérhetőek ha te is ebben a szép megyében élsz 

Kövess minket!

@programborsod