Rajzpályázat
Blog,  Esemény,  Mályi,  Miskolc,  Nyékládháza,  Pályázatok, Versenyek

Meseillusztrációs rajzpályázat

A nagy mesemondó és a mesekirály meseillusztrációs rajzpályázat

Benedek Elek születésnapja 15 éve a magyar népmese napja, ezért szeretnénk, ha szeptember 30-a az Ifjúsági Házban a mesékről szólna. Meseillusztrációs rajzversenyt hirdetünk, amelyre a gyerekek kedvenc Benedek Elek és Pósa Lajos meséiből készült rajzokat várunk. Mindkét írónak nagy szerepe van a magyar gyermekirodalomban. Pósa Lajos, idén 170 éve született. Munkássága „Az én újságom” címmel, az 1889-1940-es évekig megjelenő, első magyar irodalmi értékű gyermekfolyóirat elindításában kapcsolódott össze Benedek Elekkel. A méltatlanul feledésbe merült író meséi a mai generációk számára kevésbé ismertek. Ezért fontosnak tartjuk megismertetni és megszerettetni ezeket a gyermekirodalmi alkotásokat is a célközönséggel.

A versenyen miskolci általános iskolák tanulói vehetnek részt, három korcsoportban:
1-2. osztály, 3-5. osztály és 6-8. osztály.

Egy pályázó két rajzot kell, hogy készítsen, egyiket Pósa Lajos meséinek egyikéről, a másikat Benedek Elek gyűjtéséből, írásából, vagy általa fordított meséből.

Technika: színes ceruza, grafit, vízfesték, zsírkréta, pasztellkréta. A rajzok mérete A/4.

A rajz mellé kérjük mellékelni A/4-es nyomtatott formában a választott mesét. Valamint a rajzok hátuljára a gyermek nevét, iskoláját, osztályát és a felkészítő pedagógus, vagy szülő nevét, telefonszámát.

A pályamunkákat személyesen az Ifjúsági Ház információs pultjánál várjuk, vagy postai úton lehet eljuttatni az Ifjúsági Ház 3531 Miskolc, Győri Kapu 27/A. címre.

A pályaművek beérkezésének határideje: szeptember 28.

A rajzokat szeptember 30-án kiállítjuk az Ifjúsági Ház előterében.
A rajzverseny résztvevői jutalomban, a helyezettek könyvjutalomban részesülnek.

Kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetés: 2020.09.30. 14:00 órától.


Hol adjam le?


Reklám:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük