Megyer hegyi tengerszem

A Sárospatak közelében, a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája. A tengerszemet emberkéz formálta a középkor óta, de mára a hajdani malomkőbánya és a természet lenyűgözően harmonikus egységet alkot.

A tavat és környékét 1997-ben természetvédelmi területté nyilvánították, melynek teljes neve: Megyer-hegyi Tengerszem Természetvédelmi Terület. Célja a csapadékvíz felgyülemlésével kialakult tengerszem sajátos botanikai, zoológiai és földtani értékeinek megőrzése.

Magyar Balázs fotója

Események, tervezett kirándulások a Tengerszem környékén:

No event found!

A kirándulásokon kívül még sok különleges lehetőségekkel kecsegtető esemény, program vár a Megyer Hegyi Tengerszemnél. Kövesd oldalunk és mindig értesítünk ha egy hasonló esemény van kilátásban a közeljövőben mint például a Via Ferrata – Vasalt Utak vezetett túra.


Hol találom?


Kirándulnál egyet a környékén?

Mellékelünk egy tuti turistatérkép tervezetet, ami a vasútállomástól indulva végigvezet egy 10,9 km-es kiránduláson. A térkép bal oldalán látható fehér alpú menüben lefelé görgetve végignézheted a kirándulás pontjait és belekezdhetsz akár saját útvonal kialakításába. Ha nem vonattal mennél lejjebb mutatjuk a Tengerszemhez legközelebbi parkoló lehetőséget.

Minél közelebb szettnél menni kocsival? – A térképen megjelölt ponttól már csak földút vár!


Instagram képek:

Még több ötlet a közelben:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük