Home Események Csapatoknak Gyermekeknek Látnivaló Természetben Túra „Karszt és Élővilága” című interaktív kiállítás kedvezményes megtekintése

„Karszt és Élővilága” című interaktív kiállítás kedvezményes megtekintése

Szeptember 15 – 18. között a Magyar Nemzeti Parkok Hete alkalmából minden látogató kedvezményes tekintheti meg a „Karszt és Élővilága” című interaktív kiállítást a felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban.

A kiállítás interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják.

Az ismeretszerzést a kiállítás korábbi elemei mellett érintőképernyős eszközök, feladványok és játékok segítik. Az évszakok váltakozását követő diorámákkal mutatjuk be a bükki Őserdő és a Nagy-mező egy részletét, a karsztjelenségeket, a Bükkben jellemző élőhelyeket. Az ősemberbarlang-rekonstrukció megmutatja, hogyan is használta a bükki ősember lakóhelyeként a bükki karszt barlangjait. A recepción további felvilágosítást adunk a nemzeti park látogatható területeiről, a bükki települések látnivalóiról, programjairól.

A kiállítás 2021. szeptember 15-18. között, nyitvatartási időben (9 – 16 óra) 100 forintos regisztrációs jeggyel látogatható.

Jegyek a megjelölt időpontban a helyszínen válthatóak.

Felsőtárkány, Ifjúság u. 34/1 (tópart).

GPS koordináták: É 47°58,883′ / K 20° 26,059′

Olvass többet a Nyugati látogatóközpontról itt: https://www.bnpi.hu/hu/reszletek/nyugati-kapu-latogatokozpont

Információk forrása: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/latogatas-a-nyugati-kapu-latogatokozpontban

 

 

dátum

szept 15 - 18 2021
Expired!

időpont

09:00 - 16:00

Részvételi díj

100 Ft

Több infó

Több infó

Helyszín

Bükki Nemzeti Park
Honlap
https://www.bnpi.hu/
Több infó

Next Occurrence